Осигуряват пари за мляко и плодове в училищата

12:49, 12 авг 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До началото на новата учебна година ще има осигурено финансиране по програмите "Мляко в училище" и "Училищен плод". Това каза пред журналисти след редовното заседание на Министерски съвет, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Наредбата е изготвена и ще приложим програмата като възможност, така че училищата и детските градини да я приложат. Тя е частично финансирана от Европейския съюз. Съфинансирането ще го осигурим, според бюджета за мярката, тъй като става въпрос за три месеца от учебната година. Тези средства разбира се ще могат да се осигурят", допълни тя.

По думите на Танева всички нормативни актове, въз основа, на които се прилага програмата „Училищен плод“, са готови, като е осигурено и съответното финансиране. Тя допълни, че изискването за програмата, плодовете да се купуват от местните пазари, е част от мерките за обхвата на доставките.

"Става въпрос за изисквания относно доставките, които гарантират преснотата на продуктите. Нормално е те да бъдат доставяни от производители от съответните региони", поясни Десислава Танева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама