Сузана Николова: Как Общината и Тотев ще защитят "Свободна зона – Пловдив"

12:59, 12 авг 15 / Любопитно 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Как Община Пловдив и Иван Тотев ще защитят "Свободна зона – Пловдив" АД?", пита изпълнителният директор на дружеството Сузана Николова.

Въпросът й бе провокиран от информация, която е получила от анонимен източник под формата на разпечатан текст в плик.

"Материалите, които получих показват, че едно лице се е възползвало от нарушената комуникация между Министерството на финансите и Община Пловдив. Кметът на Пловдив Иван Тотев каза, че номинациите за нови ръководители на дружеството са направени от министър Горанов", заяви тя.

По думите й обаче в Министерството на финансите информацията била, че тези предложения са на Иван Тотев. Тя допълни, че в получени имейли в министерството за иницииране на тази кадрова смяна и автобиографиите на новминираните на Едвард Лабуза и Атанас Атанасов са изпратени от зам.-председателя на борда на директорите на "Свободна зона – Пловдив" Валери Петров.

Припомняме, че на сесия на Общинския съвет в Пловдив мина предложението машинният инженер Лабуза и влаковият диспечер Атанасов да заемат местата на досегашните председатели – Никола Папазов и Сузана Николова. Атанасов и Лабуза трябваше да бъдат утвърдени на поста председател на борда на директорите и изпълнителен директор на борда на директорите на миналото през юли общо събрание. Тогава обаче не се е стигнало до това. На насроченото на 18 септември т.г. ново общо събрание ще стане ясно дали Николова и Папазов ще бъдат заменени от новопредложените лица.

"В един от последните ми разговори с г-н Петров той ми заяви, че не съм желана от акционерите. Кой иска да наложи некомпетентно ръководство и с каква цел? Има ли връзка между назначаването на тези лица с предстоящото дарение, което би извършило Министерството на финансите на акциите си на Община Пловдив?", пита Николова.

Припомняме, че Община Пловдив държи 39,07% от акциите на "Свободна зона – Пловдив", но ако Министертството на финансите дари своите 46,4%, Общината ще стане мажоритарен собственик и ще има право да прехвърля акции на трети лица.

"Никой от публичното пространство не обяви кой предлага Лабуза и Атанасов за ръководители на "Свободна зона – Пловдив" АД", категорична е тя. Николова допълни, че за странния случай е сигнализира до министъра на финансите Владислав Горанов.

Тя добави, че няколко пъти се е опитала да се свърже с кмета на Пловдив Иван Тотев, за да уточнят неточностите, но не е успяла.

"Член съм на ПП ГЕРБ повече от 9 години и съм доказала лоялността си към партията, затова и търся своя партиен лидер". Така тя отговори на въпроса, дали готвеното й премахване от борда на директорите не е заради подкрепа от нейна страна на изключения и кандидатирал се за кмет на Пловдив бивш областен лидер на партията Здравко Димитров.

"Ако не се реагира адекватно на ставащото в дружеството, то следващата седмица ще ви разкажа какво съм направила за ГЕРБ", закани се Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама