9 проекта от Разградско получават финансиране от ПУДООС

13:44, 12 авг 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо девет проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Разград ще получат финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2015 г.” и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам”.

В кампанията са подадени 1012 проекта от общини и кметства, от които са финансирани 234 за територията на цялата страна. До 10 000 лв. ще получат и две кметства на територията на област Разград. Това са местните управи в село Езерче, община Цар Калоян с проект  „Обичам природата и аз участвам”  и Хърсово, община Самуил с проект „Екологично съзнание – изградено от самите нас и за нас”.

Подадените проектни предложения от училища и обединени детски комплекси от страната са 1 098, от които ще бъдат финансирани 122 проекта със средства в размер до 5 000 лв. В област Разград финансиране ще получат три училища – ОУ „Св.Паисий Хилендарски” – село Езерче за проекта си „Зелена идея”, СОУ „Христо Ботев” –Лозница за проекта „Обичам природата – и аз участвам” и ОУ „Н.Й.Вапцаров” – село Вазово, общ. Исперих с проекта „Училище Н.Й.Вапцаров – зелено и приветливо”.

До 5 000 лева ще получат и четири детски градини в региона. Общо постъпилите проекти на детски градини от страната са 773, а одобрените са 121.

Финансиране в Разградска област получават ЦДГ „Незабравка” – с. Голям Поровец, община Исперих с проект „Екологична среда за децата в детската градина”, ЦДГ „Първи юни”  с. Юпер, общ. Кубрат с проект „Обичам природата – спортувам активно”, ЦДГ „Веселие” – Лозница и ЦДГ „Гълъбче”- с. Топчии, общ. Разград за проектите си „Обичам природата – и аз участвам”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама