Комисията по журналистическа етика осъди действията на „Папараци“

14:00, 12 авг 15 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за журналистическа етика излезе с решение за безспорно нарушение на личната неприкосновеност по казуса с предаването "Папараци" и семейство Паси. Самата Гергана Паси публикува решението от доклада на комисията в личния си профил във Фейсбук.

Пред два месеца Соломон Паси подаде жалба в полицията, че от известно време е следен. По-късно същия ден стана ясно, че семейство Паси е станало жертва на светското предаване „Папараци“. Паси и съпругата му незабавно отправиха молба към продуцентите на предаването да не излъчват заснетия  с тях материал. Въпреки това той излезе на бял свят с подобаващите за предаването хапливи коментари.

За това и семейство Паси повдигна обвинение срещу предаването, а решението на комисията по журналистическа етика не закъсня.

Ето какво публикува в личния си профил Гергана Паси:

От доклада на Комисията става ясно, че личната ни неприкосновеност е била грубо нарушена, поради:

1. Начина, по който е извършено следенето - с кола на екипа, въоръжен със скрити камери, която преследва нас и децата ни в продължение на месец.

2. Липсата на обществен интерес - пътуването до летището, посещение при фризьор или автомивка може да обслужва чисто битово любопитство, но не и какъвто е да е обществен интерес или тема.

3. Предаването е излъчено въпреки нашето изрично несъгласие.



По закона за медиите у нас, никой няма право да следи никого, освен ако не се провежда специализирана акция организирана от органите на реда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама