Чистят коритата на реките Камчия и Врана край Хан Крум

15:00, 12 авг 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почистват се коритата на реките Камчия и Врана край село Хан Крум. Това съобщи за Topnovini.bg зам. областният управител на Шумен Петко Шаренков.

Дейностите са започнали още през юни и освен от отпадъци и растителност руслата на двете реки се почистват от паднали дървета. “Това създава определени трудности и работата ще продължи и през септември. До момента никога не е имало такова почистване в този район. От години падналите стволове затлачват коритата на реките Камчия и Врана край село Хан Крум, но мерки за отстраняването им не са предприети”, коментира Петко Шаренков и добави, че преди време е правено разчистване в три съседни зони.

Дейностите по разчистването на коритата на двете реки край селото се извършват от работници наети по програмата за временна заетост.

Прочистването на руслата на Камчия и Врана край Хан Крум се налага, защото при обилни валежи реките излизат от коритата си и заливат пътя. Последният подобен разлив бе при обилните валежи в началото на декември миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама