„Ислямска държава“ твърди, че е обезглавила хърватин

15:23, 12 авг 15 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Терористичната организация „Ислямска държава“ твърди, че е обезглавила хърватина Томислав Салопек, който бе взет за заложник от неин клон в Египет миналия месец, съобщи Haaretz. 

Снимката на Салопек бе пусната от организацията „Синайска провинция“ (Wilyat Sina) в Twitter в сряда, а надписът под нея гласи, че той е бил убит, „зaщото неговото правителство и египетското правителство на неверници са го изоставили““. Хърватинът, който работеше за френска компания за геофизични проучвания бе пленен в Кайро, докато пътуваше в служебната си кола. 

Убийството на Томислав Салопек се случва след като миналия петък „Ислямска държава“ поиска от египетското правителство да освободи жени радикални ислямисти и заплаши да екзекутира хърватина.  

Във вторник външното министерство на Хърватия, цитирано от хърватския сайт dalje.com съобщи, че прави всичко възможно за спасяването на Томислав Салопек, но че няма информация за съдбата му. „Предвид чувствителната ситуация, не може да дадем повече подробности“, зави министерството и призова медиите да не публикуват непроверена информация за случая. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама