Не е ясно кога ще се върнат ремонтираните изтребители

15:31, 12 авг 15 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на месеца се очаква да бъдат финализирани договорите за ремонт на МИГ-вете. За това информира на днешното правителствено заседание министърът на отбраната Николай Ненчев, се посочва в стенограмата на Министерски съвет. На въпрос на премиера Бойко Борисов за това върви ли договарянето за изтребителите, военният министър отговори, че ще бъде подписан междуправителствен договор.

„На 27, 28 и 29 ще бъде вицепремиерът и министър на отбраната в България, вероятно ще подпишем един меморандум за разбирателство и сътрудничество. Ние сме финализирали, общо взето, договорите. Има една процедура при тях, която понякога отнема време. Надявам се, в най-кратко време да приключим и да финализираме, да подпишем този договор”, уточнява Ненчев.

На предишно правителствено заседание военният министър обясни на премиера, че най-вероятно ремонтът на руските изтребители МИГ 29 ще се извърши в Полша.

Във връзка с превозването на тежка техника по магистрала „Хемус“ за военното учение в Шабла, което ще започне от 14 август, министър Ненчев помоли за подкрепа от страна на премиера. Бойко Борисов увери, че ще се вземат всички мерки за сигурност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама