Прокуратурата: Въоръжен банков обир е извършен в Добрич

15:52, 12 авг 15 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура в Добрич ръководи разследване на въоръжен грабеж на банка, съобщиха от Аперлативна прокуратура. Както Topnovini.bg вече съобщи, маскиран и въоръжен мъж ограби клон на "Societe General Експресбанк”, който се намира в хотел "България" в Добрич. Първоначалната информация от директора на ОД на МВР Веселин Колев бе, че става въпрос само за опит за грабеж. От прокуратурата обаче заявяват,  че се води разследване на въоръжен грабеж на банков офис, извършен днес от неизвестен засега извършител – престъпление по чл. 198 ал.1 от НК.

Между 13 и 13.30 ч. днес неизвестен засега мъж е извършил въоръжен грабеж на клона на "Societe General Експресбанк”, който се намира на пл. „Свобода” в Добрич. Щетата за банката тепърва се изяснява, но размерът на отнетата сума не е в големи размери.

Извършват се бързи и неотложни действия по горещи следи, с цел залавяне на извършителя на престъплението, който нахлул в банковия офис маскиран и въоръжен с пистолет. Видът на оръжието в момента се изяснява, но не е бил играчка, заяви окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов, който лично посети местопроизшествието. Работата по дръзкия грабеж продължава.

Припомняме, че през февруари 2010 г. неизвестни обраха офиса на СИБанк в Добрич. Те проникнаха в гражданския трезор на банката, където се съхраняват пари и ценности, откъдето бяха откраднати две касетки. Обирджиите проникнаха през мазите на жилищния блок, след като изкъртили бетонна плоча и така влезли в гражданския трезор.

Неотдавна опит за въоръжен грабеж бе извършен на казино в центъра на Добрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама