"Loverboy" – най-разпространеният метод за трафик на хора

16:19, 12 авг 15 25 1929 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Схемата „Loverboy”, в превод на български - „любовник”, се оказва най-разпространеният метод за отвличане по света, сочи изследване на Националната комисия за борба с трафика на хора.

В тези случаи обикновено трафикантът успява да създаде емоционална връзка с бъдещата си жертва, като я ухажва, купува ѝ скъпи подаръци, кара я да се чувства специална.  Когато изгради пълно доверие у нея, и предлага да заминат в чужбина, за да работят заедно. В момента, в който влюбената жена се съгласи, без да знае тя вече е попаднала в капана на сексуалната експлоатация. Следва пътуване зад граница, а дни по-късно животът се превръща в кошмар.

Официалната статистика показва, че за 2014 г., в Бургас, 55 жени са станали жертви на трафика на хора, а 31 лица са осъдени като трафиканти. Реалният брой обаче е многократно по-голям.

Най-лошото от всичко е, че подобен тип престъпления като трафик на хора се доказва трудно. Причина затова е ,че жертвите не желаят да подават жалби в полицията и да свидетелстват срещу трафикантите. Водещи мотиви са страхът, срамът и заплахите.

Най-често жертви на трафик стават просещи деца, проституиращи жени и лица, които работят при нечовешки условия. Статистиката показва, че една част от тези хора обаче са тръгнали по "кривия път” в търсене на силни усещания, желание за луксозен живот и потребност да бъдат обичани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама