Пространството край Дупката във Варна придоби авангарден вид (снимки)

16:51, 12 авг 15 / Любопитно 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пространството пред Дупката на бул. "Княз Борис І” във Варна придоби малко по-различна визия след началото на алтернативната артпроява "Шарена градска сянка”, видя репортер на Topnovini.bg.

По-голяма част от реализацията на проекта за съвместно "разказване” чрез форми и цвят на обща нова градска история вече е факт. До Празника на Варна – 15 август, се очаква дългото общо 50 метра платно да бъде напълно завършено и варненци и гостите на града да добият цялостно впечатление за художественото оформление на пространството, което доскоро бе натрупано с малки алуминиеви магазинчета и приличаше повече на битпазар, отколкото на градски център.

Възможно е не всички да харесат артрешенията на самите варненци, но "Шарената градска сянка” показва отношението на младите хора към живота, към собствените им емоции и към това как биха искали да изглежда Варна.

Артинсталацията е ненатрапчива и елегантно съчетава идеята за винаги подходящото за лятото бяло със склонността на хората да оставят своите цветни отпечатъци в пространствата, до които са се докоснали – чрез усмивки, целувки от червило, слънца, стилизирани цветя и, разбира се, написани пожелания, каквито бихме могли да видим също и по стените на сградите или по стъблата на дърветата в Морската градина.

Проектът "Шарена градска сянка” е част от инициативата "Градски истории" на група художници и архитекти от Варна, Велико Търново и София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама