25% от товарите, превозвани от ж.п. поделението в Г. Оряховица, са в Русенска област

16:56, 12 авг 15 / Политика 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Стефко Бурджиев проведе работна среща с инж. Орлин Рангелов – директор на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД – Поделение за товарни превози – Горна Оряховица, съобщиха от областната управа. Участие в нея взеха и Емилян Миланов – ръководител на Бизнес център – Горна Оряховица, както и представители на Областна администрация – Русе.

В началото на срещата беше направена статистика свързана с работата на „БДЖ Товарни превози” ЕООД. Инж. Рангелов уточни, че 25% от обема на товарите на Поделение за товарни превози – Горна Оряховица са на територията на русенска област.

Той засвидетелства пред областния управител готовността, че „БДЖ - Товарни превози” ЕООД разполага с необходимата материална база, професионална подготовка, опит и международни контакти за извършване на качествени железопътни транспортни услуги.

Сериозен проблем, който беше изложен пред губернатора, е дефицитът на работници. Инж. Рангелов апелира към Стефко Бурджиев за издирване на бивши кадри на „БДЖ Товарни превози” ЕООД на територията на областта. От своя страна Стефко Бурджиев подчерта, че ще съдейства за разрешаването на проблема, като се свърже с представители на Дирекция Бюро по труда – Русе.

Обект на дискусия беше и изграждането на интермодален терминал в Русе. Областният управител каза за идеите си, свързани с алтернативните възможности за преминаването на тежкотоварни автомобили през Дунав мост по време на ремонта му от румънска страна, който се очаква да приключи до края на тази година. Той спомена още, че неговото предложение е било да бъде възстановена фериботната връзка между Русе и Гюргево, но за съжаление реализацията на тази идея е срещнала трудности от румънска страна.

Във връзка със огромния трафик по пътя Русе – Велико Търново Стефко Бурджиев коментира, че средно на денонощие преминават около 2 200 тежкотоварни автомобила от приблизително 7 400 преминаващи моторни превозни средства. По този повод представителите на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД представиха идея, свързана с облекчаване на трафика, чрез терминала им за превоз на тежкотоварни автомобили чрез железопътните вагони. Губернаторът подкрепи идеята и изрази желанието си за съдействие чрез написване на подкрепително писмо до министъра на транспорта за подпомагане развитието на този вид превози. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама