Починалият лекар е бил блъснат на тротоара пред УМБАЛ "Св. Марина"

17:24, 12 авг 15 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
62-годишният д-р Людмил Славов, който почина след катастрофа пред УМБАЛ "Св. Марина", е бил блъснат, докато е вървял по тротоара до входа на лечебното заведение. Това съобщават от пресцентъра на МВР във Варна, от където сглобиха картината на произшествието.

20-годишният варненец зад волана на лек автомобил "Рено Клио" с инициали Г. Г. се движил по бул. “Христо Смирненски”, в посока пътен възел "Виница", но по неустановени засега причини губи контрол над автомобила и се блъска последователно в тротоара вляво по посоката му на движение, в стълб от уличното осветление и намиращия се на тротоара в зоната на удара 62-годишен лекар.

Пешеходецът и водачът на автомобила са хоспитализирани в МБАЛ "Св. Анна". Около 10:40 часа 62-годишният медик умира. Водачът на реното е настанен за лечение с фрактура на ключица, контузия на глава и комоцио, като няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.

От ръководството на УМБАЛ "Св. Марина", където е работил д-р Славов, призоваха за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на медицинския персонал, пациентите на лечебното заведение, студентите от Медицинския университет, както и на всички граждани.

"На последната сесия на общинската комисия по безопасност, провела се преди броени дни, присъстваха представители на УМБАЛ "Св. Марина“, които отново представиха документация, във връзка със сериозната опасност пред входа на лечебното заведение. Надяваме се, че след поредния инцидент ще бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ "Св. Марина“ за служителите, студентите, пациентите и техните придружители", пишат от ръководството на болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама