Русе се включи в отбелязването на Международния ден на младежта

18:18, 12 авг 15 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По повод 12 август Младежки информационно консултантски център Русе и Общински младежки дом организираха празнично честване на Международния ден на младежта. Темата тази година е "Гражданска ангажираност на младите хора", с акцент върху съпричастността на младото поколение за устойчиво развитие на човека, обявена от Организацията на обeдинените нации. 

Празникът в Русе бе отбелязан от младите хора с интересни игри, енерджайзери, информационна кампания и други интересни инициативи. На специално подготвена шатра пред Съда младежите на Русе имаха възможност да участват в различни игри, да поиграят шах, да се забавляват или да напишат своето послание за младите хора на Русе. 

За най-активните участници в младежки инициативи и кампании организаторите бяха подготвили изненади. Празникът завърши със среща с представители на местната власт, където заедно обсъдиха бъдещи планове и възможности за младите  хора на Русе.

Международният ден на младежта се отбелязва от 2000 г. с резолюция A/RES/54/120 на Общото събрание на ООН от 17 декември 1999 г., като целта е да се поощри диалога между младежите от различни култури и диалога между поколенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама