Пловдивчанка иска да подобри рекорда на олимпийската шампионка Румяна Нейкова

19:07, 12 авг 15 / Спорт 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата голяма надежда на българското гребане при жените - 17-годишната пловдивчанка Десислава Георгиева, е амбицирана да подобри рекорда на скиф, записан от олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова.

През уикенда Деси спечели бронзов медал от световното първенство за юноши и девойки на олимпийския канал в Рио, а преди това завоюва сребърен медал на европейското първенство.

Самата Румяна Нейкова казва, че очаква от Деси да подобри нейния рекорд. "Всъщност Свилен Нейков и Румяна Нейкова са хората, на които дължим постиженията си", твърди Стойна Пенелова, треньорка на младата ни надежда в гребането. По думите й методиката за тренировките на Деси е изцяло на Свилен Нейков.

"Аз съм му се доверила изцяло. Вярваме си взаимно. И ако имаме успехи, това са хората, на които те ще се дължат. Знаете, че в това отношение Свилен Нейков е най-добрият. Десито много го обича и му вярва. А когато хората си вярват безрезервно, няма как нещата да не се получат", сподели Пенелова.

Десислава има предложения от университети в САЩ да учи там и да се състезава за Америка, но засега категорично отказва.

Догодина тийнейджърката минава във възрастова група до 23 години и излиза от тази на девойките. "Като първа година няма да е много лесно. Реално е през нея да не сме сред първите. Разбира се, нищо не може да се каже със сигурност. Но е важно да работи и да подобрява своите времена. Да тренира здраво. И ако не следващата, то по-следващата година очаквам да сме на челно място сред най-добрите", казва още треньорката на младата спортна надежда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама