Не е ясно на какво основание е уволнен Греди Асса

20:24, 12 авг 15 / Култура 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабинетът не е посочил нито едно от законовите основание за предсрочното освобождаване на Греди Асса от поста му на шеф на Националния дарителски фонд "13 века България", провери „Дневник” решението на Министерски съвет от края на месец юли.

В отворено писмо Асса написа, че решението за уволнението му нарушава Закона за Националния дарителски фонд "13 века България" и не е оценена обективно дейността му през петте години, докато той е бил изпълнителен директор. Самият Асса няма да оспорва казуса.

След като правителството изненадващо го освободи, докато той е в отпуск, на негово място бе избран бившият шеф на Театъра на Българската армия Митко Тодоров, който бе и заместник-министър на културата.

„Дневник” припомня, че в закона за фонда пише, че изпълнителният директор се освобождава предсрочно при смърт, собствено желание, при влязла в сила присъда за извършено умишлено престъпление от общ характер; когато е член на управителни или контролни органи на юридически лица, които са обявени в несъстоятелност, ако са останали неудовлетворени кредитори; при трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си повече от 6 месеца; когато са причинили виновно имуществени вреди на фонда; влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Нито една от тези разпоредби не е причина за решението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама