Хотелиерите прогнозират, че спадът на туристи ще се навакса

21:38, 12 авг 15 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хотелиерите прогнозират, че през месец август ще бъде наваксана липсата на туристи през месец юни, заяви пред „Фокус” председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.

"При нас някои от хотелиерите са доволни, а други - не. Някои от хотелите са пълни с туристи, други празни. Статистиката обобщава ситуацията. Източните пазари – Русия и Украйна, почти ги загубихме и заради това резултатите според мен са нормални. Надявам се през юли и август да наваксаме загубите", казва Рагин.

През юни броят на чужденците, които посещават страната ни с цел почивка и екскурзия, е спаднал с 23,9% pо данни на Националния статистически институт.

България вече си е върнала пазарите на Полша, Чехия и скандинавските страни, а сега се работи в насока да се компенсира липсата на руски и украински туристи, отбелязва Рагин.

Македония и Гърция са в тежка финансова криза, затова не посещават страната ни. Най-често тук летуват тази година румънските, английските, немските и скандинавските туристи.

От българите 1,5 млн. души са избрали за почивка съседна Турция, като по този начин „изнасяме милиарди евро”, коментира още той, като подчертава, че ние сме длъжни да искаме на турците визи, а те не ни искат и това създава проблем за техния престой тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама