"Черно море" би "Лудогорец" и взе Суперкупата

21:58, 12 авг 15 / Спорт 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Черно море" нанесе поредното разочарование на "Лудогорец" и техния треньор Бруно Рибейро, след като спечели мача за Суперкупата на България с 1:0 в Бургас, информира dnevnik.bg.

Носителят на купата на България добави още един трофей във витрината си с по-разумна и всеотдайна игра срещу хаотичния състав на шампионите.

Мехди Бурабия вкара фантастичен гол още в 15-ата минута и той се оказа достатъчен за успеха. След продължително разиграване Стефан Станчев напредна отдясно и центрира към линията на наказателното поле, където Бурабия много премерено намери мрежата зад Владислав Стоянов.

Само минута по-късно Живко Петков можеше да удвои преднината на варненци, след като беше изведен зад гърба на защитата и имаше достатъчно време да напредне и да стреля. Той дори можеше да подаде вляво от себе си на непокрит съотборник. Централният нападател реши да завърши сам и стреля покрай далечната греда.

"Черно море" играеше по-организирано и много стегнато в защита, като не позволяваше на шампионите да създават опасности. В същото време играта на "Лудогорец" беше безидейна и хаотична. Най-опасното положение, а то беше само едно за първото полувреме, се откри през игралия като десен бек Лукас Саша. Той беше изведен от Марселиньо зад гърба на отбраната, но прехвърлящият му удар излезе в аут.

В същото време играчите на "Черно море" изглеждаха с по-ясна идея как да стигнат до противниковата врата, макар да не прекаляваха.

Все пак в последната минута на първото полувреме Кишада напредна към вратата на "Черно море", но Стефан Станчев самоотвержено го спря и до удар не се стигна.

През второто полувреме варненци задълбочиха ролята си на отбор, който ще се отбранява и ще чака добри възможности за контраатака.

Веднага след подновяването на играта Върджил Мисиджан центрира в наказателното поле, където румънският халф Андрей Препелица стреля много силно с глава под гредата. Вратарят на "Черно море" обаче реагира чудесно, като изби топката над себе си с мъка и след това я улови.

Въпреки че "Лудогорец" започна да пресира масирано, особено в последните 15 минути, варненци не се огънаха и рядко допускаха екстремно напрежение пред вратата си. Докато "Черно море" изглеждаше като смазана машина в защита, шампионите се чудеха какво да направят.

Така постепенно "Черно море" докара мача до победен край и да спечели първата си Суперкупа на България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама