Адв. Марковски: Няма кой да се противопостави на гонките по селата и престъпната анархия е ужасяваща

09:08, 13 авг 15 25 719 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България има най-много полицаи на глава от населението от цяла Европа, но тях ги няма по селата. Да не отваряме скобата с циганската престъпност, за убитите и изнасилени пенсионерки, с ограбените градини и останалите хора без препитание. Има много свестни роми – тук няма място за расизъм. Сега се очертава, доколкото разбирам нова тенденция - гонки по селата, защото там има пенсионери, няма кой да се противопостави и престъпната анархия е ужасяваща.

Това заяви адвокат Марин Марковски в ефира на бТВ във връзка с тежката катастрофа край Лесидрен, при която вчера загинаха две деца.

По думите на адвоката извършителят на деянието ще бъде задържан. Нормално било да му повдигнат обвинение по тежкия текст на състава, който предвиждал от 5 до 15 години затвор. Вероятно прокуратурата ще му повдигне това обвинение, тъй като има двама убити младежи без никаква причина.

Според адвокат Марковски няма вратички за защитниците на подсъдимия, когато обвинението е доказано и текстът, по който обвиняват, е ясен.

„Оттам нататък съдията започва да разсъждава за присъда между 5 и 15 години. Ако си признае и се премине по съкратената процедура, законът предвижда присъдата да бъде намалена присъдата с 1/3“, обясни юристът.

По думите му понякога делата се бявят и големият гаф било именно бавенето им. Едно следствие за убийството на тези деца ще трае 9 месеца. То можело обаче да свърши за 3 или за 6, коментира адвокатът.

„Имах уникално дело при убийството на едни деца до стадион „Васил Левски“, където се направиха 40 експертизи и се разпитаха 200 свидетели за три месеца. Това показва, че следствието и прокуратурата могат да работят много по-интензивно. Сроковете за следствието са девет месеца, а спокойно могат да станат между три и шест“, убеден е адвокат Марин Марковски.

Не така мисли народният представител от ГЕРБ Нели Петрова, която е майка на убито на пътя дете.

Според нея държавата не е виновна за самонадеяността на шофьорите в България и за ниската култура на шофиране.

„Те са свикнали да шофират с висока скорост, с алкохол и наркотици. Държавата не е виновна за първите седем години на даден човек“, категорична е Петрова.

Тя се съгласи, че хората се страхуват в малките населени места, но посочи, че със страх нищо няма да постигнем.

„Нима мислите, че ние майките не се страхувахме преди 4 години, когато се обединихме? Да, страхувахме се, защото имаме и други деца, но защо хората не са били по-настоятелни? Аз не искам да ги обвиня или да кажа, че те са виновни, но не е тайна за никого, че в цяла България – в малките населени места, в големите градове с хубави булеварди, се правят такива гонки“, посочи народният представител от ГЕРБ.

По думите ѝ полицията взема мерки, но тя и държавата не са виновни за самосъзнанието на самонадеяния шофьор.

Попитана какво трябва да се промени в законодателството, Петрова обясни, че каквито и по-сурови закони да бъдат въведени, българинът намира начин да се измъкне от всяка ситуация. Той бил толкова самонадеян и мисли, че на него няма да му се случи подобно нещо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама