Казанлък става част от кампанията за Детска Евровизия

09:09, 13 авг 15 / Култура 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градът на розите ще бъде част от кампанията популяризираща българското домакинство на Детска Евровизия, съобщиха от Общината.

Поканата е от Българската национална телевизия (БНТ). В писмо до кмета Галина Стоянова генералният директор на националната телевизия Вяра Анкова отправя специална покана към Казанлък за участие в националната кампания  „Откривай България”, която ще се проведе на 19-и септември т.г. Кампанията ще обхване 13 български градове, известни със своите културни, природни и исторически забележителности. Градовете са толкова, защото България е 13-а страна-домакин в историята на Детската Евровизия. Селекцията от БНТ са направили на базата инициативата „Чудесата на България", в която Казанлък има заслужено място.

В кампанията се е включил известният български художник Иван Яхнаджиев, който подготвя 13 идентични пана за всеки от градовете, включени в инициативата.

Идеята е изявен художник от Казанлък, заедно с децата на града, да нарисува една от забележителностите, с които най-много се гордеят хората. Това ще бъде посланието на Казанлък към Европа и своеобразна покана към европейските граждани да открият и посетят града и Долината на розите и тракийските царе.

Всички 13 картини ще бъдат подредени в обща изложба в зала „Арена Армеец" от 15-и до 21-ви ноември 2015 г.

Планира се и пътуваща изложба както в България, така и Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама