Тежки ВиК аварии тормозят пловдивчани на Бунарджика

10:34, 13 авг 15 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
18 часа без вода са останали пловдивчани на ул. "Брегалница" заради авария на водопровода, твърди читателят на Пловдив Topnovini.bg Любомир Чакъров.

"Историята започна в един слънчев ден около 12 часа на 22 юли, когато забелязах малък теч на улица "Волга" и реших да се обадя на телефона за аварии, но за съжаление получих само свободен сигнал. Опитах още няколко пъти да се свържа, но без резултат, и затова подадох сигнал на тел. 112, тъй като се опасявах от спукване на тръба заради спирателен кран и опасното събиране на голямо количество оси около течащата вода. На 4 август около 12.30 ч., за съжаление, се оказах прав и малката улица "Брегалница", която е около 200 метра, се превърна в новия плаж на Пловдив", пише възмутеният пловдивчанин.

По думите му в последните няколко години на ул. "Брегалница" ежемесечно се спуква основният водопровод, захранващ малки и големи улици около Бунарджика. "За отстраняването на авариите е нужно около 3 часа от страна на ВиК - Пловдив. Водата започва да извира от улицата в продължение минимум на 1 час до пристигането на ударния екип на водоснабдителя. Трудно е да намериш точното място на теча, защото улицата толкова много пъти е разкопавана заради аварийни ремонти, че прилича на лунен пейзаж", разказа читателят ни.

Поредната авария мобилизирала бързо хората от близките кооперации и те започнали да сторят бент от чували с отпадъци от строителни материали, за да спрат притока на водата към гаражите и подземните етажи. "След като успяха да спрат напора на водата започнаха приготовления за плаж. Сложиха се бански, изкараха се сгъваеми столчета и дори един смелчага влезе в образувалата се дупка - джакузи, за да се освежи след мъкненето на основите за бента", пресъздава ситуацията Чакъров.

След 3 сигнала на тел. 112 в 14 часа пристигнала ударна бригада на ВиК - Пловдив, която за 3 часа успяла успешно да отстрани аварията.

"Сега вече с голямо задоволство можех да си взема душ, но това се оказа само блян. За съжаление, 30 минути по-късно и 50 метра по-надолу отново потече вода от една от кръпките, която преди няколко месеца бе запечатана. Този път обаче улица започна да се напуква и пропада. Трябваше да бъде повикана допълнителна техника, защото не ставаше ясно откъде извира водата. Хората от квартала започнаха да се струпват около зейналата яма. Чудеха се кога ли този кошмар ще приключи и тайно се надяваха да е скоро. Започнаха да се носят огромни туби с минерална вода, а доста от хората си събраха багажите и използваха момента да посетят близки, приятели или роднини", пише гражданинът.

В 20.30 часа на 20 метра над втората авария се появила трета и водата направо избликнала от друга кръпка, отново правена преди няколко месеца. До 1 часа сутринта от ВиК успели да пуснат водата на квартала около Бунаржика.

"В момента си мислите, че това се случва ежедневно някъде из Пловдив. Считате това за шанс, че един квартал е 18 часа без вода, но историята не спира тук. На другия ден страшният филм се повтори, но на самия булевард "Руски". Не смятам това за съвпадение или просто лош късмет - да си втори ден без вода е абсолютно наказание", възмущава се Чакъров.

"Безумно е да кърпиш един и същи водопровод над 22 пъти в рамките на няколко години и това да не ти прави впечатление, оставяйки всеки път единствената улица свързваща "Волга" и "Данаил Николаев" в тежко състояние", смята той. И призовава всички активни граждани, които са потърпевши от това безводие, да се свържат с него и да станат част от подписката, която е инициирал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама