Поставиха ограничителни колчета срещу обратен завой на бул. "Шести септември" в Пловдив

11:17, 13 авг 15 / Любопитно 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екип на ОП "Организация и контрол на транспорта" монтира около 70 ограничителни колчета от двете страни на преградните пана по бул. "Шести септември" пред паметника на Съединението в Пловдив, съобщиха от общинската администрация.

"Това е едно от местата, където някои шофьори често нарушават двойната непрекъсната линия върху пътното платно и по този начин създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия", обясни директорът на общинското предприятие Васил Павлов.

Монтирането на ограничителни колчета е в съответствие с политиката на Община Пловдив за осигуряването на по-голяма безопасност на движението. Подобни съоръжения вече са поставени на бул. "Източен" - в отсечката от бул. "Княгина Мария Луиза" до бул. "Шести септември", на бул. "Христо Ботев" - от ул. "Авксентий Велешки" до Бетонния мост, от хотел "Марица" по моста до Панаира в южна посока и на "Брезовско шосе" – в участъка от бул. "Дунав" до ул. "Розова долина", където, нарушавайки двойната непрекъсната линия, водачи на автомобили също правят нерегламентиран обратен завой.

Новите ПВЦ ограничителни колчета са по-високи. Предстои такива да бъдат монтирани и на бул. "Шести септември" в зоната от пешеходния светофар пред Районния съд до бул. "Цар Борис III Обединител".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама