Пускат големия фонтан в Плевен

11:17, 13 авг 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основното почистване и профилактика на системите са причините да бъде спрян Големият фонтан на централния площад „Възраждане”, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

Процедурата се извършва всеки месец. Очаква се работата да приключи днес, а утре фонтанът отново ще радва с пръските си в летните жеги.

Големият фонтан беше основно ремонтиран в рамките на проекта на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”.

В резултат на реконструкцията фонтанът е и с ново ефектно нощно осветление, решено с помощта на 84 висококачествени LED прожектори, разделени на 8 групи. Благодарение на тях бяха изработени три светлинни композиции, всяка с продължителност около 36 минути, които се редуват в различните дни от седмицата.

Цялостното управление на фонтана се осъществява с помощта на DMX контролер, което осигурява голяма гъвкавост на програмирането на функциите на фонтана, перфектна синхронизация на сцените и възможност за постигане на оригинални съчетания на водните и светлинни ефекти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама