„Зелените“ ще се борят за прозрачност при управлението на София

11:17, 13 авг 15 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приоритети пред партията са свързани с чиста околна среда, устойчивост, чист въздух, пригоден за хора град и прозрачно управление. Това съобщи Анна Белова, съпредседател на „Зелените“.

Петко Цветков, също съпредседател на партията обърна внимание на прозрачно управление на финансите в общината. Също така обеща, че зелените каузи няма да бъдат на заден план. Такива били Витоша, Борисовата градина, екологичния транспорт и зелената система в столицата.

Иван Велков, председател на предизборния щаб и консултант в сферата на недвижимите имоти, посочи, че кампанията на „Зелените“ е различна от тези на останалите партии, защото кандидатите на „Зелените“ не са партийци. По думите му те не са членове на партията и не са длъжни да спазват духа на партийната ѝ линия“

„Не само в София, а и в страната като пропорции половината от кандидатите за кметове и общински съветници не са членове на партии, а са граждански активисти“, обясни Велков.

Присъстващите на пресконференцията кандидати за общински съветници на „Зелените“ представиха по-подробно част от приоритетите си.

Кандидатът за общински съветник от листата на „Зелените“ и финансов журналист - Владислав Панев заяви, че по негово мнение управлението на общинските компании е непрозрачно. По думите му само годишните отчети в края на юли дават някаква яснота какво се случва с публичните финанси за период от 12 месеца.

„Заложените финансови капани в тези компании са твърде големи“, посочи Панев и обеща, че ще работи за това те да бъдат задължени на всяко тримесечие да обявяват финансовите си отчети.

Никола Газдов, също кандидат на „Зелените“ за общински съветник в София, обеща да бъдат изградени нови 120 км веоалеи, които да бъдат направени през следващия мандат на управление на Столична община.

Друг кандидат – финансистът и икономист Румен Гълъбинов посочи, че в Столична община много неща, свързани с икономиката не вървят както трябва през последните 6 години и даде пример с „Общинска банка“. В банката се водели редица съдебните спорове за акциите ѝ, които блокират влизането на нови инвеститори в нея.

„Неслучайно тя се финансира от държавата. „Общинска банка“ е втората след „Първа инвестицонна банка“ с най-много държавни пари в нея“, обясни Гълъбинов и допълни, че това я прави много зависима от правителствената политика. Неговата идея е ситуацията да се промени, като банката отново бъде придобита от Общината.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама