Хванаха и втория извършител на грабежа в Дивдядово

12:12, 13 авг 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият извършител на грабежа от възрастна жена в Дивдядово е арестуван, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Марин Ангелов е заловен днес и е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, като в момента се конвоира до Шумен. Предстои прокуратурата да поиска от съда на мъжа да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Такава вече е наложена на другия извършител на грабежа – Гошо Божков от Каспичан. Той бе задържан във вторник след издирване от полицията и бе разпознат от пострадалата 80-годишна жена.

Грабежът двамата мъже извършили в нощта на петък срещу събота.

Марин Ангелов и Гошо Божков влезли в дома на самотно живееща 80-годишна баба в  кв. „Дивдядово” нанесли й побой, като при него й счупили носа. Така принудили жената да им признае, че къта 6500 лв. във възглавница. Обирджиите взели парите и изчезнали.

Сигналът за престъплението е подаден едва в понеделник от сина на пострадалата, като Марин Ангелов успя да избяга и се издирваше от полицията.

Вчера е намерена възглавницата, която двамата захвърлили след грабежа на парите. Мястото е било посочено от Гошо Божков. 

Двамата побойници са действали в условията на опасен рецидив, а в криминалната им биография има около 15 осъждания за различни престъпления. Ангелов е родом от Шумен, но в последно време живеел в София.

По случая е образувано досъдебно производство за грабеж в условията на опасен рецидив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама