При голям интерес премина инициативата "Слънце в очите ти" в Търговище

12:44, 13 авг 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във весел празник с много музика, фотографии, рисуване, танци, летящи самолети и пръскане с вода се превърна инициативата “Слънце в очите ти”, която беше организирани снощи в Търговище по повод  Международния ден на младежта от Младежкия информационно-консултантски център и Младежкия дом.

Над 50 фотографии на 12 млади автори бяха подредени във фотоизложба, също носеща име. Тя бе окачена с щипки, на въже, в оформения кът за отдих и общуване, в началото на обновената централна зона.

Хепънингът, посветен на Международния ден на младежта, събра много млади хора, деца и родители, които се включиха с желание и много страст в предвидените инициативи. Творческите ателиета на открито дадоха възможност на участниците да се запознаят с различни приложни техники, да рисуват и да изработват предмети със своите ръце. С помощта на доброволци от Клуб „Батик” към Младежки дом, бяха представени няколко техники с акварел, пастели и темпера.  Древната техника „ебру” също се оказа много интересна за присъстващите, а особено забавно за всички бе изработването на вълнени сапунчета в техника „плъсти”. Водата бе водещ елемент във всяка от показаните техники.

В ателието по танци, младежи от Балетна формация „Търговище”, показваха стъпки и пози от класическия балет на присъстващите. Участниците бяха на възраст от 3 до 33 години.

Усмивките на участниците в хепънинга бяха фотографирани и подредени в самостоятелна галерия на страницата на МИКЦ-Търговище във Фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама