Ани Пападопулу, Юлиан Вергов и Печенката с любовен спектакъл на Античния театър

13:30, 13 авг 15 / Култура 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ани Пападопулу, Юлиан Вергов, Адриана Николова-Печенката и блестящият френски китарист Емануел Росфелдер ще могат да гледат пловдивчани в спектакъла "Love story" под диригентсвото на Максим Ешкенази.

Античният театър в Града под тепетата отново ще се превърне в мястото, където магията на класиката ще се срещне и смеси с енергията на новото поколение.

Световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова пък се включва в представлението, за да покаже, че стиловите ограничения са отживелица, а музиката може да звучи еднакво добре, без значение дали е написана вчера или преди петстотин години.

Адриана дори ще излезе за кратко от обичайното си амплоа, за да изпълни ария от операта "Кармен" на Жорж Бизе.

Част от програмата включва прочувственото произведение на Чайковски - увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета". На софийска сцена ще се прозвучат и смелите тонове на "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма на италианеца Джузепе Торнаторе - "Ново кино Парадизо", чиято музика е написана от Енио Мориконе. "Танго" от Пиацола и още много любовни теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Представлението, част от културния календар на Пловдив, е на 30 август, неделя, от 20,30 часа. Билети вече се продават в билетния център пред сградата на Общината. За деца до 7 години входът е безплатен, както и за ученици и студенти от НУМТИИ "Добрин Петков" и АМТИИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама