Тартор от агитката на ЦСКА влезе в затвора

14:37, 13 авг 15 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един от основните лидери на агитката на футболния ЦСКА влезе в затвора за пет години и три месеца. Става въпрос за Росен Петров – Животното, който е лидер на фракцията Animals.

Той е осъден от Специализирания наказателен съд за участие в организирана престъпна група за наркоразпространение на територията на София, ръководена от Златомир Иванов- Баретата. Въпреки че присъдата е обявена още на 17 февруари, Петров така и не е приведен в затвора до днес.

На 6 август тази година той е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлу в зоналния клуб на БФС на Националния стадион „Васил Левски”, а на 12 август е установен да почива на българското Черноморие.

След извършената проверка от Апелативната специализирана прокуратура е установено, че с постановление от 17 юли 2015 г. административният ръководител на Специализираната прокуратура - прокурор Светлозар Костов, е отложил изпълнението на наказанието на Петров.

С постановление от 12 август на Даниела Попова – административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура, постановлението на прокурор Костов е отменено и е разпоредено задържането на Петров. Росен Петров е задържан от органите на полицията в Несебър и днес е приведен в затвора София за изпълнение на наказанието му.

След този случай Попова образува дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов за допуснати нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров.

По време на делото Петров се призна за виновен за това, че за периода от неустановена дата през 2003 г. до 09.06.2010 г. е участвал в организирана престъпна група, ръководена от Златомир Иванов, извършваща разпространение на наркотични вещества на територията на София. С това споразумение, имащо сила на влязла в сила присъда, на Росен Петров е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години и три месеца, което да се изтърпи при общ режим в затвор.

С присъда от 31.05.2006 г. Росен Петров е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост. На 05.07.2004 г. при управление на лек автомобил в пияно състояние той е причинил смъртта на едно лице. Наложено му е наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, чието изпълнение е отложено за изпитателен срок от три години. Така с влизането в сила и на тази присъда наказанието му стана 5 години и 3 месеца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама