Пловдивчанин отнесе акт за отглеждане на шипобедрени костенурки

15:04, 13 авг 15 / Любопитно 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчанин се сдоби с акт за административно нарушение за отглеждане на защитен вид животни, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.

При извършена проверка от служители на РИОСВ на място са открити 6 екземпляра шипобедрени костенурки, отглеждани в домашни условия.

По сигнали, подадени на "зеления" телефон през месец юли са извършени 46 проверки, от които 10 за бедстващи птици. Страдащите щъркели, сови и бързолет са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

През юли най-много са проверките, свързани с управлението на отпадъците и опазването на почвите. Експертите в тази област са направили 161 инспекции на 158 обекта. Дадени са 31 предписания, 11 от които са изпълнени, а за останалите текат срокове за изпълнение.

За неспазване на екологичното законодателство РИОСВ - Пловдив е издало 10 наказателни постановления на предприятия в региона. От тях 4 са на фирми с наложени текущи месечни санкции,  в сила до прекратяване на замърсяванията. Две от тях са на фирма, която при дейността си замърсява въздуха с вредни химични вещества над допустимите концентрации, другите две са за нефункциониращи пречиствателни съоръжения за отпадъчни води. Санкциите, наложени на трите фирми са в размер на 5802 лв.

Наказателните постановления за юли са на обща стойност 7500 лв. Подробният отчет е публикуван на интернет страницата на РИОСВ – Пловдив http://plovdiv.riosv.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама