Читалище „Съгласие 1869” - Плевен с награда ПроКултура в категория "Танц"

15:34, 13 авг 15 / Култура 25 232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 август 2015 г., обявен от ООН за Международен ден на младежта,  секретарят на НЧ „Съгласие 1869” Плевен Маргарита Лазарова, участва в Национална конференция  „ Достъп на младите хора до култура: Предизвикателствата пред читалищата”, съобщават от културната институция.  Организатор на конференцията е БАРОК /Българска асоциация на работодателите в областта на културата /, съвместно с Граждански институт,  под патронажа на Министерството на младежта и спорта.

Конференцията бе открита от д-р Момчил Георгиев – генерален секретар на БАРОК и г-н Калин Каменов

На конференцията  тържествено бяха връчени годишните награди ПроКултура  2015 в две групи: Годишни награди в 7 категории и Специални награди на читалища в 11 категории.

На читалище „Съгласие 1869” бе присъдена специалната награда в категория „Танц”, завоювана с балетния спектакъл „Приказка за Пепеляшка” от творчески сезон 2014/15 г. Секретарят на читалището Маргарита Лазарова се включи в тематичната дискусия и презентира отличения проект.

Участниците в конференцията подписаха Апел за ДОСТЪП ДО ИЗКУСТВА В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ, адресиран до Президента на Република България, до Председателя на Народното събрание, до Министерства на културата, на образованието и науката, на младежта и спорта и други отговорни държавни институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама