Правят акция "Коловоз 2" за Деня на Варна

15:39, 13 авг 15 / Култура 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две нестандартни изложби с фокус върху общуването между хората в градска среда са подготвили за Деня на Варна – 15 август,  Градската художествена галерия „Борис Георгиев” и Младежка група „Амфора”.  Организаторите обясняват, че посланието на артинициативата е предизвикателството на градските пространства към любознателността на варненци.

Подредените в откритите и закрити пространства на варненската жп гара творби ще посрещат пристигащите и отпътуващите граждани. Със селекция от своя фонд, Галерията ще представи „Нашите хора“ – Изложба  политически плакати на проф. Александър Поплилов, маркирайки културната и физическа реалност на едно време, което продължава да напомня за себе си в пространствата на града.

Тематично свързана с трансформацията на средата, „Аморфа” ще представи принтове на фрагменти от мащабни проекти градско изкуство, обединени под заглавието „Градски стени: Revisited“, включващи работи на едни от най-добрите сред тези артисти в страната, между коитоDilom, Esteo, Fars, Mouse, Nasimo, Rate, Satone, Shione, Xpome, 140 Идеи,Pyrotechnix Crew, Sunshiners,Ина Валентинова,ЙенсБесер включително в реализирани фасадни проекти във Варна.

Със събитието младежите ще отбележат и предхождащия празника на града Международен ден на младите хора, 12 август, който тази година е посветен на активното участие на младите хора в гражданските процеси. За тях ЖП Гара е знаково градско пространство, маркиращо отправната точка за много млади варненци, напускащи временно или трайно града и страната.

Акция „Коловоз 2 – изкуство в градска среда“ ще посреща пътници и посетители между 17 и 21 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама