32 производства e внесла пловдивската Окръжна прокуратура за половин година

15:47, 13 авг 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
29 бързи и три незабавни производства е внесла Окръжна прокуратура – Пловдив, в Окръжния съд за времето от началото на януари до края на юли 2019 година.

Това означава, че разследването по тях е приключило за три дни /или най-късно при удължаване на срока до 14 дни/ от деня на извършване на престъплението до осъждането на извършителя. По-голяма част от бързите и незабавните производства са за разпространение на наркотични вещества, грабежи, подкупи, предложени на полицейски служители, коментираха магистратите.

От прокуратурата заявиха още, че на 10 август осъди по бързо производство, водено от Окръжна прокуратура-Пловдив, 19-годишния Георги К. от Раковски. Срещу него бе повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана – престъпление по чл. 354 А ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 6 август 2015 г. край село Момино село е спрян лек автомобил “Фолксваген Поло”, в който са пътували две лица. В джоба на предната врата на автомобила е открито полиетиленово пликче със зелено-кафява листна маса от рода на марихуаната. По-късно е претърсено и жилището на Георги в Раковски.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив, само за четири дни са разпитани свидетели, извършени тестове на откритата в автомобила “Фолксваген Поло” зелена листна маса, разпространена от Георги К., повдигнато е обвинение, делото е внесено в Окръжния съд и произнесена присъда.

Георги К. се е признал за виновен, че през месец юли 2015 г. е разпространил два пъти на Мартин Б., на 23 г., високорисково наркотично вещество – марихуана. Първият път през юли 2015 г., вторият - на 6 август 2015 г. Общото тегло на разпространената марихуана е 6,305 грама.  Георги К. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок.

По делото са отделени материали по второ бързо производство на Районна прокуратура-Пловдив срещу  Мартин Б. за това, че на 6 август 2015 г. е държал в малки количества високорисково наркотично вещество –марихуана – престъпление по чл. 354 А ал. 5 връзка с ал. 3 от Наказателния кодекс. Разследването е приключило и бързото производство ще бъде внесено утре в Районен съд-Пловдив.

Днес Окръжна прокуратура – Пловдив,  образува и бързо производство срещу две лица от Пловдив, задържани на 12 август за разпространение на марихуана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама