Трима омбудсмани ще защитават правата ни пред „Топлофикация София"

16:21, 13 авг 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима омбудсмани ще защитават правата ни пред „Топлофикация София“. Те ще приемат жалби относно услугите и сметките за парно. Омбудсманите ще работят три дни в седмицата и то при непълно работно време.

Обществените защитници ще са Ралица Петкова, Деян Дянков и Гергана Николова. Те ще получават по 1520 лв. месечна заплата. Това стана ясно при представянето им от председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

„Предоставени са им всички възможности да изпълняват функциите си безпристрастно, както от СОС, така и от самото дружество. Техният професионализъм също е гарантиран от конкурса. Реално работата на тримата омбудсмани започна още на 3 август“, каза Герджиков.

Той подчерта, че омбудсманите нямат никакво отношение към самото дружество и са избрани от СОС с мандат от 2 години. Герджиков добави, че жалби могат да се подават лично, писмено и на интернет страницата на обществените посредници.

„До края на август страницата ще заработи. На нея ще бъдат качени и правилата за работа на обществените посредници, изработени съвместно с омбудсманите и съгласувани в СОС и от столичния омбудсман”, каза още Елен Геджиков. 

Тримата омбудсмани са избрани чрез проведен през май публичен конкурс, а в комисията по подбора са взели участие всички политически групи в Столичния общински съвет.

Целта на създаването на институцията е да се подобри работата на общинския монополист с гражданите, посочи Елен Герджиков.

Важна част от работата на топлофикационните посредници ще работата по въпроси, отнесени за решаване пред съд. Те ще могат да осъществяват помирителни услуги, чрез които могат да се постигнат споразумения за извънсъдебно договаряне. Самата роля на омбудсманите ще бъде да се приложи индивидуален подход към всеки съдебен спор, за да се избегнат разходите, които гражданите правят във връзка със съдебните дела и процесуалното представителство, които наемат, стана ясно от думите на шефа на СОС.

Приемната на омбудсманите се намира в кв. "Борово" на ул. "Ген. Стефан Тошев" 26, където е централният офис на "Топлофикация".  Тя ще бъде отворена е за граждани във вторник от 10 до 14 часа, в четвъртък от 13 до 17 часа и в събота от 10 до 17 часа. Запитвания могат да се правят и на телефонен номер 02 878 18 18.

За трите работни дни през изминалата седмица 17 души са посетили приемната с устни запитвания и писмени жалби. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама