Труп на крава изплува на плажа в Царево (снимки)

16:36, 13 авг 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Труп на крава е изплувал на плажа в Царево пред погледите на десетки слисани туристи. От няколко часа във фейсбук усилено се разпространяват фотоси на удавеното животно. Информацията потвърди за Topnovini.bg и кметът на Общината Георги Лапчев. 

„Това стана преди няколко дни. Ситуацията бе напълно овладяна, всичко е под контрол. Извадихме кравата с помощта на лодка и ветеринарните служби. Тя вече е загробена там, където от Агенцията по безопасност на храните са предвидили. Взети са и проби от компетентните органи. Няма опасност от зарази”, каза със спокоен тон инж. Георги Лапчев.

На въпрос от страна на медията ни откъде все пак се е появило животното, кметът шеговито отговори, че не го познава и никога преди не го е виждал. Предполага обаче, че кравата може да е паднала от кораб, който превозва животни или пък да се е удавила в района, а течението просто да е довлякло трупа до самия морски бряг.

Лапчев допълни, че каквито и да са предположенията и версиите около мистериозното появяване на тялото на чифтокопитното, едно е сигурно - то не е умишлено умъртвено.

По негови думи случаят не е сензация и нещо, което се случва за първи път на плажа в Царево. В годините назад неведнъж имало подобни инциденти. За някои от жителите на Царево обаче, постнали коментарите си във социалните мрежи, темата определено се превърна в хит. Мъж е написал, че преди време на т.нар. "попски плаж" отново е имало труп на умряла крава. Тогава по негови думи ентусиасти режели от бутовете, за да си правят луканки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама