Въвеждат безхартиени заседания на Общинския съвет в Каварна

16:50, 13 авг 15 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В резултат на дългогодишното партньорство между община Каварна и ЦАПК (Център за автоматизация на проектирането и конструирането) - “Прогрес“, предстои внедряване на безхартиени заседания на Общински съвет Каварна. Услугата ще се ползва и от останалите общини в област Добрич, както и областна администрация. Предвижда се и въвеждането на демократична система за такса смет, съобщават от Община Каварна.

На ежегодната Световната конференция на партньорите на Microsoft, България (основно в лицето на ЦАПК – “Прогрес“) получи четири отличия, които бяха раздадени от комисия с независими експерти от САЩ. Световният форум  тази година се проведе през месец  юли и на него бяха отчетени най-добрите постижения от цял свят. В конференцията се включиха 13 партньора, специалисти от работещи с технологиите на Microsoft от цял свят. За разработките си в публичния сектор (образование, държавна и общинска администрация) ЦАПК - “Прогрес“  получи отличието „Партньор на годината за България на Microsoft“ (Microsoft Country Partner of the Year). Пилотните реализации на отличените проекти са направени в област Добрич (Каварна, Шабла, Добрич), Варна, Пловдив, София. Световната конференция на парньорите на Microsoft награди ЦАПК –“Прогрес“ в още две дисциплини – (за най-добър иноватор за Централна и Източна Европа с разработките си за електронен референдум – електронна демокрация, като тази награда е присъдена от международната асоциация на сертифицираните партньори на Microsoft ) и (за най-добър регионален партньор за Централна и Източна Европа, за последователната си дейност по изграждане на регионално управление в област Добрич /Каварна, Шабла, Добрич/, Бургас, Стара Загора). Наградата е на Microsoft International - Централна и Източна Европа.

По предложение на ЦАПК – “Прогрес“ за носител на наградата „Прометей“ за Централна и Източна Европа е избран служителя Лъчезар Златанов от офиса на Microsoft България като основен консултант за реализиране на гореизброените проекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама