Бизнесмен остави Столичната община с едва 10% участие във „Воден свят-Банкя“

19:36, 13 авг 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Показателен за немарливостта при управление на общинската собственост е случаят отпреди месец с дружеството „Воден свят - Банкя“. Бизнесменът Богомил Манчев повиши дела си във фирмата от 75% на 90% след увеличение на капитала, в което Столична община не участва. Това каза на пресконференция на „Зелените“ един от председателите на партията Владислав Панев.

„Заложените финансови капани в общинските предприятия са твърде големи, за да продължим да ги пренебрегваме“, каза още Панев.

По думите му общината е постъпила много безотговорно като дори не е изпратила свой представител на общото събрание на дружеството в деня, в който е останала с едва 10% дял от „Воден свят- Банкя“. Това според него будело недоумление и съмнения за непрозрачност в делата на общината.

Преди месец бизнесменът Богомил Манчев, за когото се говори, че е спонсор на Георги Първанов и партията му, увеличи капитала си в общинското дружество. Така автоматично получи и 90% от него. Няколко дни след това и обновеният воден парк отвори врати с пищно откриване.

„Воден свят – Банкя“ беше създадено още по времето на Стефан Софиянски, като в дружеството беше апортиран централният плаж на Банкя, собственост на общината. Срещу обещанието да го оправи и построи хотел, общината взе частна фирма за съдружник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама