Модернизираха микроязовир „Синята река” в Казанлъшко

08:00, 15 авг 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Микроязовир „Синята река” край казанлъшкото село Средногорово вече е модернизиран по европейските изисквания, съобщиха от община Казанлък.

Успешно е раилизиран проектът за реконструкция на водоизточника, изграждане на площадка и закупуване на оборудване за противопожарно депо.

След реконструкцията, микроязовирът, който през последните години е създавал опасност от преливане и наводнения в съседните селища Бузовград и Средногорово, вече е укрепен, изградена е система за непрекъснат контрол и измервания, създадено е противопожарно депо, извършени са всички обезопасителни дейности, така че съществуващите досега проблеми са решени.

Проектът се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и е на стойност 309 000 лв. като 82% от средствата са осигурени от Европейския фонд за развитие на селските райони, а останалите 18% от държавния бюджет на Република България. Чрез изпълнението му са създадени и условия за предотвратяване горски пожари в общински и горски територии.

В рамките на проекта е извършено укрепване на язовирната стена, ремонтиран е преливник и основен изпускател на микроязовир „Синята река“. Извършени са ремонтни и възстановителни работи по контролно-измерителната система. Изградена е площадка за противопожарни нужди. По проекта са закупени и доставени лични предпазни средства за противопожарно депо и за доброволните формирования.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама