Ролер фест събира над 230 участници в Бургас

08:42, 15 авг 15 / Спорт 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 230 участници ще покажат умения в четвъртото издание на бургаския Ролер фест, съобщават от Общината. Атрактивното събитие ще се проведе на днес и утре в Морската градина. То ще премине под надслов "Стрийт Бургас", а посланието тази година е - "Бъди отговорен". Ролер фестът ще подкрепи инициативите на Комисията за борба с трафика на хора.

Почитателите на стрийт културата от различни възрасти ще си дадат среща на Пантеона в 10:30 часа днес. Веднага след официалното откриване ще стартира внушителна стрийт обиколка из Морската градина. В нея ще вземат участие състезатели с ролери, скейтборди, лонгборди и велосипеди.

В първия ден от феста бургазлии и гости на града ще видят състезания на ролери за деца до и над 16 години. Най-актрактивни се очаква да бъдат ролеристите над 16 години, които ще участват в дисциплините крос кънтри и къса дестинация с различни препятствия.

От 16:00 часа на новия скейт парк в комплекс "Изгрев" пък ще се проведе зрелищно състезание по скейтборд.

В късния следобед от 18.00 часа всички ще могат да наблюдават и да се включат в открити уроци по стрийт танци - отворен танцов уъркшоп, брейк денс уършоп, а за финал на деня - абсолютно необходимата добавка „стречинг“ или разтягане на мускули.

През втория фестивален ден в програмата ще видим забавно училище за майки и татковци по каране на ролери, с безплатни уроци за всички желаещи. Любителско дерби за най-бързо минаване на конуси само на един крак и на заден ход, демонстрации по ролери, а за финал - Стрийт денс шоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама