Варна чества своя празник

08:51, 15 авг 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С множество прояви ще бъде отбелязан Денят на Варна – 15 август, който съвпада с големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Първото в страната водно шоу и празнични илюминации над Варненския залив са "гвоздеите" в тазгодишната програма. 

Честването започва в 9:00 часа в Катедралния храм "Свето Успение Богородично", където ще се състои тържествена архиерейска света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на града. В 10:30 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде издигнат тържествено флагът на Варна, след което започва Литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

В 11:00 ч. на входа на Морската градина започва клоунада на цирк "Играчка-Плачко". От 18:00 ч. на същото място е предвидено и празнично пиратско шоу за деца. Забавленията за малките варненци продължават в 19.00 ч. на сцена "Раковина" в Морската градина с шоуто на Богдан Томов.

От 20:00 часа в Летния театър започва тържествен концерт с участието на дует "Ритон", Поли Генова и фолклорен ансамбъл "Варна". От 21:00 часа в плувен комплекс "Приморски" ще се състои водният спектакъл "Аве Мария" с участието на воден балет "Ариана", трио "Тенорите" и квартет "Интро".

За първи път празничен концерт ще има и в зоната около Морска гара, в чиято акватория ще се проведе и първото в страната триизмерно водно шоу "Фата Моргана: Светлини над залива". Началният час е 21:30, а в концерта на сцената ще участват румънската група "Акчент", "Дийп зоун проджект" и Дамян Попов.

Празничните илюминации, които ще бъдат изстрелвани от вълнолома на Морската гара, ще започнат в 0:00 часа.

В навечерието на празника Варна се сдоби с нов фонтан на площад "Независимост", който може да изстрелва стълб, висок до 41 метра. Всяка вечер от 20:30 часа обновеният шадраван ще представя спектакъл, съчетаващ звук, светлина и водни струи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама