В Шипка и Овощник канят на курбан и народни борби

09:17, 15 авг 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Град Шипка и село Овощник празнуват днес. И в двете населени места правят традиционните събори навръх християнски празник Успение Богородично.

В Шипка кметството организира тържества, които включват празнична литургия, обреден курбан и веселие за жителите и гостите на китния подбалкански град.

По идея на Дамския клуб в Шипка, с активността на младежи от града и със съдействието  на Младежки общински съвет в  Казанлък днес в 12.30 часа ще бъде открита спортна площадка за фитнес в града.

 Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Казанлък и с доброволния труд на млади хора от Казанлък и Шипка.  Площадката е изградена в центъра на населеното място и ще предоставя възможност за спортуване.

В село Овощник пък освен курбан и литургия, ще се проведат и традиционните народни борби, които са част от празника на селото. През тази година наградният фонд е чувствително по-голям - 2 000 лева и две шилета, всички призьори ще получат и медали. Възрастовите групи ще бъдат три: подготвителна група, деца и мъже. Предвидена е и една допълнителна категория – местни участници, в която могат да се състезават само мъже от региона, които не са професионални борци.

Надпреварата ще започне в 10 часа с кантар на участниците, а самите схватки ще стартират от 11.00 часа на поляната зад кметството на селото.Миналата година победата в надпреварата бе спечелена от известния ни борец - казанлъчанинът Божидар Бояджиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама