Две социални услуги в община Исперих стават делегирана от държавата дейност

10:33, 15 авг 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 ноември двете социални услуги в община Исперих - Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Дневният център за деца с увреждания стават делегирана от държавата дейност. Решението е взето на проведеното извънредно заседание на Общинския съвет, съобщават от пресцентъра на общинската управа.

Центровете са открити по проект „Интеграция на деца и младежи с увреждания чрез предоставяне на социални услуги в община Исперих”, който се осъществява с финансовата подкрепа на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013г. Бенефициент е община Исперих, а периодът за изпълнение на дейностите е до 30 октомври.

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания е с капацитет 14 места, а в Дневния център за деца с увреждания грижи ще ползват 48 деца. Двете услуги ще се осъществяват от община Исперих чрез управител, назначен от кмета на община Исперих.

На извънредната си сесия местният парламент разгледа и писмо на областния управител на Разград относно провеждане на извънредно Общо събрание на Асоциацията на ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация” ООД-Исперих, за обсъждане на проект за бюджет на Асоциацията за 2016 г. и приемане на решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията за 2016 г., както и упълномощаване на представител на Общината за заседанието на Асоциацията на ВиК. За представител съветниците определиха зам-кмета на общината Илиян Дочков, допълват от Общината.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама