Държавата дава 200 млн. лв. за биоразнообразие

12:08, 15 авг 15 / Политика 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата има заделен ресурс, който подпомага грижата за биоразнообразието. Бюджетът по тази ос е в размер на 200 млн. лева. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която присъства на освобождаване на птици в района на Кремиковския манастир до столицата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Тази сума е била заложена и през миналия програмен период. В него са били финансирани дейности, свързани с разработване на стратегически документи, картиране на защитените зони на територията на страната, природни и национални паркове.

През новия програмен период парите ще бъдат насочени специално към зоните НАТУРА, които заемат голям процент от територията в България. Службата ще работи върху картирането и изследването на морските защитени зони и разработване на стратегически документи.

От това финансиране ще могат да се възползват още научни институти, институции ангажирани в работата по опазване на природата, като общини, подразделения на земеделското министерство, Изпълнителна агенция по горите и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама