Държавата погна бензиностанциите за некачествени горива

13:20, 15 авг 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 мобилни екипа, в които участват представители на различни държавни институции, извършват проверки за контрабандни и некачествени горива в цялата страна. Това обяви във Варна премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на новия брегови център за управление на корабоплаването. На този етап той отказа да огласи повече данни за акцията, но уточни, че резултатите ще бъдат готови в понеделник.

"Знаете, че съм забранил да се шуми по тези акции, но съм много доволен. Във всички бази на всички бензиностанции са констатирани нарушения", анонсира премиерът и допълни, че са засечени 100 тона горива без документи. 

"Как се казва на варненски "каащисам" – в смисъл, като се омеси различен тип химикал с едно слабо октаново гориво, след това двигателят на автомобила отива за основен ремонт", защити Борисов полезността на хайките за некачествени горива, които са част от плана на правителството за борба с контрабандата.

"Това са мощни компании, но с новите навигационни съоръжения вече не можеш да прекараш кораб, баржа, без да те забележат", подчерта Борисов. Той отчете, че приходите в бюджета в сравнение с миналата година са над 2.4 млрд. лева.

При посещението си във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" премиерът обяви, че от началото на следващата година започват проучванията за нефт и газ в блок "Хан Аспарух" в Черно море.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама