Държавата финансира ремонта на стадион "Тича"

14:32, 15 авг 15 / Спорт 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата ще отпусне пари за смяна на тревната настилка и за изграждане на модерно осветление на стадион "Тича" във Варна. Това обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в морската столица. Спортното съоръжение е държавна собственост, отдадена на концесия на ПФК "Черно море", чийто собственик е групировката ТИМ.

"Държавата ще помогне за базата и го правим за отбори като "Черно море", които са се доказали", подчерта премиерът. Той разкри, че за ремонта на съоръжението са лобирали министърът на спорта Красен Кралев и финансовият му колега Владислав Горанов. "Отборът и градът заслужават да имат един добър стадион", коментира пред медиите треньорът на ПФК "Черно море" Никола Спасов, чиито футболисти открай време тренират при изключително мизерни условия.

"Приходите ни позволяват да инвестираме в базата и мисля, че това ще е един добър стимул за отбора, както направихме трибуна на "Лудогорец" заради доброто им представяне", обоснова се премиерът. Размерът на средствата, които са нужни за ремонта на стадион "Тича", към момента не е ясен, но по неофициална информация става дума за 1 млн. лева.

"Средствата ще се направят като обществена поръчка, която се води на областния управител, но стадионът ще има най-добрата тревна настилка и най-доброто осветление, за да могат футболистите да тренират нормално", увери Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама