Продават наред фалирали магазини в Бургас и Поморие

14:39, 15 авг 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фалирали магазини се продават наред от частни съдебни изпълнители в Бургас и Поморие. Цели 24 са търговските обекти в Бургас, които се налага да затварят врати заради неизплатени задължения към банки и сега са на тезгяха за продан, показа справка на Topnovini.bg. В Поморие цифрата им е 13.

Един от най-скъпо продаващите се магазини в Бургас е на ул. „Вардар“ за сумата от 494 708 лева. Шопът е известен с продажбите си на мебели и осветление и се разполага на площ от 343 кв.м. Имотът е ипотекиран на няколко пъти заради кредити. Частният съдебен изпълнител Делян Иванов е дал краен срок за подаване на оферти, от страна на желаещите да го закупят, до 7 септември.

Друг скъп имот, пуснат на търг, пък е на стойност 220 030 лева, намиращ се на бургаската ул. „Цариградска“. Фалиралият магазин е собственост на Таня и Мирослав Маринови. Помещението е обявено за продан от частен съдебен изпълнителен заради неизплатена ипотека към гръцката „Алфа банк“.

Най-евтниният магазин, който се продава заради дългове в Бургас, е в ромския квартал Победа. Той е обявен на публичен търг за сумата от едва 17 457 лева.

Цените на осталите магазини варират между 20 хил. лева и 200 хил. лева в зависимост от местоположението и квадратурата.

Само на 20 км от Бургас, в Поморие, забелязваме, че цените на магазините не са много по-ниски. Най-скъпият имот там е на фирма „Диадет“ ООД в квартал Свобода. Той се продава за сумата от 176 000 лева и излиза на тезгяха заради дългове вече за шести път. Върху имота има възбрана поради непогасяване на кредитни вноски към „Креди агрикол България“ ЕАД.

Различни частни съдебни изпълнители продават още 12 магазина в крайморското градче, началната тръжна цена на най-евтиният, от които, започва от 24 450 лева. Най-много се предлага на улиците „Панайот Хитов“, „Солна“ и „Крайбрежна“.

Пет празни магазини, обявени на търг, могат да се намерят и в Приморско. По един се продава също в Несебър и Равда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама