„Железни мъже“ мерят сили в центъра на Бургас

15:27, 15 авг 15 / Спорт 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Железни мъже“ ще разтърсят Бургас днес, съобщават от Общината. На площад "Тройката" ще се проведе Държавното първенство по силов многобой "Айрън Мен". Петият кръг на престижния турнир е част от кампанията "Силните срещу дрогата", както и от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015".  Стартът на шоуто ще бъде даден точно в 18:30 часа.

Десет от най-силните мъже в България ще пристигнат в морския град, за да се борят за призовите места в Държавното първенство. Сред тях ще бъдат Петьо Христов - водач във временното класиране, основните му претенденти Иван Мрянков, Велизар Митов, Явор Благоев, Кристиян Златков. Контузия в предния кръг най-вероятно ще извади Даниел Костов от борбата. Константин Илин също ще пропусне този кръг, тъй като ще представя България на изключително силния международен турнир "Най-силен славян" в Словакия.

"Железните" атлети ще мерят сили в шест дисциплини - "Силова щафета", която ще включва "Колелата на Аполон" и "Гигански дъмпел", "Логлифт" за максимално повдигната тежест, "Ръчна количка", "Камък на Атлас" – 130 кг за брой повдигания , "Хъмър тяга" и най-атрактивната от тях - "Кобилица", при която красиви девойки ще асистират на мускулестите спортисти.

"Айрън мен предизвикателството" продължава и в този кръг. Най-силните бургазлии и гости на града могат да премерят сили в три игри - вдигане на 80 кг от лег за най-много повторения, вдигане на 60кг от лег за най-много повторения и повдигане на 80 кг с една ръка.

Организаторите обещават много адреналин, силни мъже, красиви жени, безплатна бира и още много други изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама