Безплатен многоетажен паркинг правят в центъра на Стара Загора

15:53, 15 авг 15 25 1135 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многоетажен паркинг ще бъде изграден в центъра на Стара Загора. Модерното съоръжение ще се издигне на парцел от 650 кв. метра източно от сградата на Държавна опера Стара Загора.

На последното си заседание  на 12 август Министерски съвет взе решение за прехвърляне собствеността на парцела – частна държавна собственост  на община Стара Загора.

Теренът от източната страна на сградата на Операта общо е 2.300 дка.  Досега 1.650 дка бяха  общинска собственост, а другите 650 кв.м  частна държавна собственост. След прехвърлянето теренът става изцяло общински.

Намерението на местната власт е да осигури нормални условия за паркиране на гражданите и гостите на града, а в дългосрочен план - да изгради многоетажен паркинг, се казва в мотивите на решението на правителството.

Предложението пред кабинета е на регионалния министър Лиляна Павлова по молба на кмета Живко Тодоров. Целта е цялата собственост да стане общинска, за да се участва в различни проекти.

Идеята на кмета  е в зелената зона на града, в абсолютния център, да се оформят над 900 безплатни паркоместа.

Предстои да се възложи археологическо проучване на обекта, тъй като това е терен с множество археологически находки. След това ще се предприемат необходимите действия за изграждането на паркинга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама