Столичната библиотека с кът за тийнейджъри от септември

16:53, 15 авг 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През септември откриваме кът за тийнейджъри в Столичната библиотеката. В него ще има техни любими книги на любими автори. Ще има електронни книги, ще има видео игри и образователни игри. Това обяви пред София Topnovini.bg директорът на библиотеката Юлия Цинзова.

Тя подчерта, че в момента библиотеката си партнира със столичните училища, но се надява от септември това партньорство да се активизира, защото за тийнейджърите е образователно и възпитателно да четат повече.

По думите ѝ студентите са най-активни в четенето на книги. Цинзова обясни, че не е съгласна с обществената нагласа, че младите в България не четат. Напротив, според нея интересът към книгите у младежите се засилва през тази година.

„Читателите на столична библиотека през последните две година са се увеличили- 34 хиляди са в момента, но имаме за миналата година около половим милион книги, които бяха раздадени. Разбира се бихме искали да са повече младите ни читатели. Те също се увеличават. Особено студентите“, категорична е Цизова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама