Бургаски скейтбордист: Да караш не е хоби, а начин на живот и мислене (видео и снимки)

17:43, 15 авг 15 / Спорт 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Карането на скейтборд и различните му разновидности не е просто хоби, а начин на живот, начин на мислене“, с тези думи ни посреща един от дългогодишните фенове на този вид спорт в Бургас - Ивайло Найденов, по време на четвъртото издание на бургаския Ролер фест.

Срещата ни с Ивайло трае твърде кратко, за да го разпитаме за всичко свързано със скейтбордите. В малкото време, което ни отделя, набързо разказва как е започнал да се занимава с този тип „спорт“, „изкуство“..., както ви харесва. Историята води своето начало отпреди цели 12 години. Иво получава първия си борд като подарък от негов братовчед, когато е на около 13. Като всеки първи път и това да караш скейтборд се оказало трудна задача. Младежът с усмивка споделя, че по това време едвам е успявал да запази баланс на борда. Това обаче съвсем не го е отказало и не след дълго, с практиката, дошло и правенето на трикове с дъската.

„Човек трябва да е готов да се научи - да пада и да става, като с всичко, което ни предлага живота. Иска се и много постоянство и упоритост, защото иначе начинанието е обречено на провал“, припомня си първите години от карането на скейтборд Ивайло.

И така стига до днес, когато владеенето на дъската по рампата или във въздуха е просто фасулска задача.

За съжаление забързаното ежедневие все по-често го лишава от това удоволствие. Вече рядко му се случва да покара с приятели, тъй като е зает с работа. Категоричен е обаче, че никога не би се отказал от това, защото е нещото, което го държи в постоянна форма и създава баланс в живота му. И така Иво ни казва „довиждане“, защото освен като скейтбордист, днес младежът се изявява и като водещ на аткрактивния фестивал на ролерите в града.

А иначе за поредна година вълнуващото събитие събра десетки любители на високия адреналин пред Пантеона в Морската градина на Бургас. Този път към него се присъедиха и представители на Комисията за борба с трафика на хора, които изнесоха лекция за опасностите, които стоят пред младите хора в днешно време. Почитателите на стрийт културата се забавляваха от сърце, а програмата на феста и утре ще им предложи големи изненади. Черешката на тортата ще бъде филм на французойка, посветен на стрийт културата в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама