В учебната платформа "Уча се" вече има над 4200 видеоурока

21:58, 15 авг 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече има над 4200 видеоурока в учебната платформа "Уча се". До момента те са изгледани над 11 млн. пъти. Регистрирани са над 300 хил. ученици, учители и родители. В момента в сайта са ангажирани над 40 човека. 

 

Това съобщи в интервю за София Topnovini.bg основателят на образователната платформа „Уча се“ Дарин Маджаров. В платформата чрез видеа са представени уроци по всеки предмет от 1-и до 12-и клас.

Идеята да създаде сайта хрумнала на Дарин преди 3 години, когато бил докторант в Белгия. 

 

"Тогава покрай работата ми там моята сестра ми се обаждаше от време на време и ме питаше за различни неща. Тя беше 11-и клас. Понякога успявах добре да й ги обясня, но друг път не и тя ме питаше същите неща след десетина дни", спомня си Маджаров.

 

По думите му много неща трябва да се променят в образователната ни система. Едно то тях бил начинът на финансиране на училищата, защото в момента те получавали пари на базата на броя обучаващи се. Това трябвало да става в зависимост от постигнатите резултати на децата. 

 

"В едно училище дори да има 20 ученици, ако те са били в началото на много ниско ниво, но учителите им са ги стимулирали и са им дали знания, при което са постигнали високи резултати, то това училище е свършило чудесна работа", казва създателят на "Уча се".

 

Според наблюденията на Дарин Маджаров математиката, българският език и химията затрудняват децата. Учениците си мислели, че математиката е много трудна, защото понякога им била обяснявана много сложно, но тя не е. 

 

"В българския език трудно се справят с правописа, като причината е, че по цял ден пишат на „шльокавица", убеден е Дарин. 

 

Прочетете цялото интервю с Дарин Маджаров тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама