Ботаническата градина към БАН ще организира семейни съботи

23:48, 15 авг 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В края на лятото ще бъдат организирани семейни съботи в Ботаническата градина към Българската академия на науките (БАН).  Това каза в интервю за агенция „Фокус” д-р Антоанета Петрова, директор на градината. 

 

„Може би една или две съботи преди началото на учебната година ще има намаление за посетителите, които са родители с деца или баби и дядовци с внуци. По този начин ще се даде една интересна възможност за хората, които вече са се прибрали от летни отпуски и подготвят децата за училище", обясни Петрова. 

 

По думите ѝ интересът към Ботаническата градина през лятото е умерен. 

 

"Имаме една изключително богата оранжерийна колекция, която всъщност е центъра на това, заради което ни посещават хората", обясни директорът. 

 

Според нея лятото обаче не е най-добрият сезон за посещаване на оранжерията. Въпреки това продължавали да идват хора и да има един умерен интерес

 

По думите ѝ посетителите през делничните дни най-често са баби и дядовци с внучета, но също така и млади хора в приятелски кръгове. В събота вече идвали хора, които са най-често на средна възраст. Това са работещите, за които събота е денят, в който могат да посетят градината. Най-вероятно първата семейна събота, която ще бъде организирана, ще е непосредствено след празника на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама